Någon SKA(!) städa.

Okey så idag har varit en nice dag jadda jadda jadda....

Och nu to the point of this blogginläg

Emma... DU(!) SKA(!) STÄDA(!)

det är en order!

Ja du får tacka mig senare för hjälpen :)

Yes i am serious!


Spel År 1989-1998 VS År Spel 2000+

Jag har börjat spela konsol spel ända sen år 1989 ungefär, jag va 3 år gammal när jag fick mitt första nintendo 8-bit, mitt första spel till det va Super Mario jag har för mig att det hade precis kommit ut när jag fick det.
Kommer inte ihåg så mycket om när jag spela det då men jag tror nog det gyllene spel tiden va så när Super Nintendo kom ut och när det va nytt.

Spelen då va helt anorlunda än vad det är idag, om jag säger vad jag tycker så spel idag är helt jävla skit, spelen då va unika och man kunde faktisgt kalla dem för spel.
Till och med musiken va 100 gånger bättre... Men då när man va liten och spela dem så förstog man inte det om jag kunde så önskar jag att speltillvärkarna kunde gå tillbaka i tiden och skapa lika unika och bra spel. Grafiken måste INTE se realistisk ut.

Att bara nämna ett spel från den tiden... Secret Of Mana vilket har så otroligt vacker musik och grafik (OBS! inte snygg grafik utan vacker grafik!) men sorligt nog så finns det ingen i nudagens läge som känner till SOM som förkortningen heter.


Musik
om vi börjar med musiken i den så.. ja jag vet inte lysna på de här två och avgör själv vad ni tycker.
Det är ingen video i den så ni kan ju forsätta läsa medans ni lysnar ^^


Secret Of Mana - Angel'sFear

Secret Of Mana - Spirit of the Night
För min del så tycker jag musiken är sagolik, de väcker upp någon typ av kännsla som jag inte kan säga vad det är.
Nu när man är äldre och lysnar på dem så tänker man på ett helt annat sätt om vad musiken i spelet igenligen betyder.

Nu säger jag absolut inte att det inte finns musik idag i spel som inte är bra... men på något sätt så låter mycket som kopior av varandra, de har ingen catch som gör så att man fastnar för en låt. Det känns som man bara satt ihop någon enkel musik som passar in på tillfället i spelet bara för att få det snabbt klart och sen upp på hyllorna för att säljas.


Grafik
För det första det finns unik grafik i spel även idag men den är inte vacker den kan va snygg/cool/realistisk.
Gamla spelen hade inte masa 3D effecter, spegelbilds effecter, ljus effecter som reflektera mot ytor.
Men dom behövde inte det för den va speciel på sitt eget sett, det ända spelet idag som jag skulle kunna säga har vacker grafik är faktisgt Oblivion men det är bara vissa tillfällen då när man står på någon kulle och kollar ut mot horisonten och det är en fin klar himmel. Men ja tiden går frammåt man uppfinner bättre och starkare saker hela tiden och så klar så vill folk ha det som ser snyggast ut, det som ser ut realistiskt för att få känslan som att man är i spelen.

Här ser ni hur själva Secret Of Mana ser ut gameplay man behöver inte ens kolla hela för att förstå och se.
Men det finns någon jävla bild sak i början av filmen så ni får spola fram tills 0:15 där börjar det.
Okey man kan nog säga att jag jämför bara Secret Of Mana nu med nudagens spel och ja det kanske jag gör men tro mig det finns andra spel där ute som man skulle kunne jämföra med också, Breath of fire 1 och 2, Secret Of Evermore, Illusion Of Time ja bara att nämna några. I alla fall spelen idag görs för att tjäna pengar inte för att göra ett spel.
Och även spel som görs om i de nya konsolerna görs bara för att sälja man använder namnet för att sälja det med nyare och helt anorlunda grafik. Varför kan man inte göra forsättningen i en spel serie och ha samma grafik som i den förra delen. Varför äns döpa ett spel till "2" om den inte ser likadan ut, inte har liknande musik och inte ens har samma karaktärer i sig ens. Vi skulle kunna ta Secret Of Mana igen... jag såg nyss en trailer av det så kallade "Secret Of Mana 4" som även heter Dawn Of Mana, alltså wtf? säger jag bara jag läste en comment där också som en kille skrev...

"Why in the fuck are they trying to make Secret of Mana like Kingdom Hearts. The first 3 were the best, and the newer ones fall so short."

Som svar fick han...

"Because Square merged with Enix and now all of their games fucking suck and are just carbon copies of each other marketed to retards who like the FFVII Cloud characters in every game they play?"

Ja jag måste hålla med helt killen som även skrev i en comment

"WHY SO SERIOUS??" (Jokern e ju så jävla skön^^)


Men ja nu ska jag nog börja sluta skriva skulle kunna sitta och berätta hur mycket som helst.
Och jag hoppas att ni kommerihåg att allt det här är MIN åsikt, och jag är helt säker att det finns andra som skulle kunna säga något helt imot det jag skrivit här och säga att jag har fel och så vidare. Men pointen va igenligen att i mina ögon så spelar man inte spel idag längre för att det är ett spel utan man sitter som en hjärndöd zombie och knapprar på ett par knappar för att man inte kan hitta på något annat att göra. Helt ärligt så tror jag att anledningen till att jag slutat spela wow är för att jag har insett hur jävla skit spel det igenligen är på ett sett.

Jag hoppas att ni som orkat läsa det är kommenterar och ger era egna tankar även om ni inte är insatta i spel själv.
Och mobba dem som spelar spel idag så att de inte har något liv så mycket ni vill men jag önskar bara att ni kan visa respekt för de gamla spelen och inte stämpla dem som någon "geek" sak eller något åt det hållet.

Nytt försök.

Okey nu tänkte jag göra ett nytt försök med att skriva av ett Final Fantasy spel samtidigt som jag spelar det,f ast med lite förändringar. jag tänker spela 2-3 timmar lite då och då sen tänker jag vänta tills nästa dag som jag skriver om det för då kan man skriva det på ett bättre sätt än om man skriver det på direkten efter.
Jag får se om det lyckas bättre den här gången fast jag vet inte riktigt vilket FF spel jag ska ta men det kommer nog bli FFIX (Final Fantasy 9).

Annars så har det varit en jävla mycket tjaffs och bråk på senaste tiden som jag är så trött att lysna på, men dagarna går på det här har varit en av de bättre veckorna måste jag nog säga ändå. Det känns som att saker börjar gå uppåt, låter nog negativt att säga men om jag känner min egen tur rätt så tar det nog inte länge innan allting faller ner igen så jag får nog ta och nujuta av det så länge det varar.

Idag har det varit lite spring ute, va först hem till Emma och vakta till så hon städa fast hon va så duktig att jag inte behövde se efter henne så mycket ändå. Sen så vill jag önska henne lycka till i sverige och att hon har det jätte trevligt!

Helgen är redan full planerat, Fredag blir det att hänga med Laila och tror Anna skulle komma också. Sen på Lördag så kommer Annas föräldrar med massa saker så jag ska hjälpa henne och något mera så det blir lite tungt och även på Söndag är det Film Kväll planerat.
Haha ja vad kan jag säga mera än att heldre uta och göra saker än sitta hemma och spela WoW!

So much to do so little time.

Senaste tiden har jag haft så mycket att göra, jag vet inte hur jag hinner med allt men det blir nog helt bra planerat ändå till slut.
Nu på fredag eller söndag är det planeringar... ja dra ut och dricka lite, spela biljard och chilla. Men jag e lite osäker på hur jag ska planera alting för meningen va att vara ute på fredagen... men sen finns det andra saker som gör så att man kanske måste flytta det tills på lördag. Ush det känns som ett chaos just nu men det ordnar nog sig på ett eller annat sätt.
Hade en kryssning på kommande till sverige på Måndag men eftersom jag inte fick ledigt från Sveps så blir det inget för min del vilket är lite synd men å andra sidan så är det bara jag som sparar pengar på det.


Så har jag hört att Ludde har startat en blogg haha det va lite cool han hade en blogg förut men sen sluta skriva i den, blir intresting att se hur länge den här håller ut hahaha.Sen har även Emma en ny blogg som hon bytt till.
Jag förstår inte riktigt iden med att byta blogg för då har man ju inte allt man skriver på en och samma ställe längre.
Skulle aldrig kunna byta blogg själv men ja det e inget fel heller att göra det.

Idag har dagen varit jobbig i sveps, det känns som det bara varis massa bråk/whine tänker inte gå in mera på detalier om det i alla fall och sen att Emma bara hade en macka med sig som lunch ush jag tycker så synd om henne. Så jag köppte en kött piråg till henne även fast jag viste att hon inte vill gärna äta kött men seriöst jag kunde ju inte bara se på henne äta en liiiiiten macka när hon ändå va rätt hungrig eftersom jag hörde hennes mage kurra vid ett tillfälle hehe.

Men Efter sveps idag så skulle jag och kalle träffa laila nera i stan och ta ett par och spela biljard det va skönt och avslappnande men biljarded gick inte så bra för min del känns det som, kan vara att jag är så trött idag.

Men men nu ska jag ta det lite lungt och kanske sitta och leka lite mera med Adobe After Effects och se om man kan lära sig lite mera av det.

Det va lite...

So... yet another sundown and another start of a new day in this endless circle of hope.

Okey idag händer det lite, ska träffa Emma och hon undrar nog säkert för det är en liten suprice för henne i början. Är inte överaskningar roligt? man vet aldrig vad det är även om de flesta gångerna man blir besviken på att det inte är något så jätte specielt. Ja jag gillar överaskningar i alla fall, de är så... chocking hahaha(bli inte räd nu bara Emma ~grin~). Men sen efter det så ska vi gå lite till affärer, backstreet shop och cyber shop för jag ska köpa någon typ av byxor och ett bälte med små värskor på som jag velat ha länge kanske en tröja också får se måste spara lite pengar ändå, god... money is like a plague.

Sen satt jag och räkna ihop mina låtar idag som jag har... jag kom upp till 5650 låtar sammanlagt det är ganska mycket men det ska nog bli mera tror jag... det är nog en sak man inte kan ha för mycket av.

Ja nu e jag hungrig så jag ska ta checka vad som finns i kylen att äta sen sova...

New Year!

Okey mitt först blogginläg det här nyåret...wicked! Okey vad ska man börja.


års shiftet var helt bra, i början va det lite trögt och så vidare men det slutade bra ändå helt chill.

sen nyårslöften... ja jag har tänkt ganska mycket hahaha ja jag tänker mycket ändå på alla möäjliga... strange things. Men in any case Emma hjälpte mig att komma på ett.

Vilket är att inte fylla game time på wow... haha jag vet att man kunde säga "sluta spela wow" men det har ju typ redan gjort så there is no challenge med det, Almost like i could cry... not! hahahaha

Whatever... Men PRECIS när jag loggar in på bloggen så kom jag på mitt andra nyårs löfte...

Att Skriva mera i min blogg... hmm ja det kanske blir en lite mera av en... challenge... hahaha ja det blir intressant.

Okey humm kan även låta er få höra min första låt som jag hörde på det här året vilket är....


DJ Passion - I Remember
(Orginal: Cansis - Kiss Me)

Och fråga inte mig varför jag lysnar på techno!

RSS 2.0